Случаят с откритие във водите ни дрон е притеснителен. И

...
 Случаят с откритие във водите ни дрон е притеснителен. И
Коментари Харесай

Нинова: Тагерав е вреден за българската национална сигурност

 „ Случаят с изобретение във водите ни дрон е стеснителен. И този факт оправдава нашата позиция от началото на войната, че би трябвало да се търсят договаряния и кротичък излаз. Намираме се на няколкостотин километра от бойното поле, можеше да се чака да се случи сходно нещо. Отново призоваваме да се прекратят военните дейности сред двете страни и да се търси кротичък излаз в рецесията “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Конкретно това, което видяхме – цялостна безнаказаност и липса на страна. Не може от нощес вечерта до през днешния ден сутринта никой да не реагира, тъй като не можело да се реагира в тъмната част на денонощието. Това е парадокс “, реагира водачът на българските социалисти и продължи: „ Второ, всички видяхте по какъв начин се обезврежда това устройство – с димящ върху него служител на реда, с различен, който по потник гази из водата и пада от камъните, пипа дрона с пръст дали мърда “.

Тя бе безапелационна, че това е еманация на неналичието на страна, на неналичието на отговорност, на опасността, пред която Тодор Тагарев изправя България към този миг. „ Тагарев би трябвало да си върви мигновено. Вчера да му се изиска оставката е късно. Нашата позиция по отношение на военният министър я знаете от дълго време “, прикани Корнелия Нинова.

По мотив думите на министър Тагарев, че случилото се с дрона не е нещо извънредно и че такива феномени са ежеседмични, Корнелия Нинова уточни, че в Българска социалистическа партия не са знаели за сходно нещо.

„ Ако е споделил това и го е скрил от българската общност до този миг – ето ви още един мотив още през днешния ден да си подава оставката. Този човек е нездравословен за българската национална сигурност “, безапелационна бе Нинова.

На въпрос за даването на български муниции за Украйна, Нинова уточни, че информация няма, защото и на последното съвещание на Комисията по защита военният министър не е дал никаква информация.

„ Така си работи откогато е министър – всичко е класифицирано, няма потребност Народното събрание да знае, нещо са дава, нещо се прибира, не мога да разясня. И за трети път споделям: До тази вечер да си подава оставката, прикани водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР